За кампанията

Националният конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“ кани всички млади творци да изявят таланта си в три категории – „Рисунка“, „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“.


Това е шестото издание на конкурса, а тази година произведенията трябва да пресъздават по креативен и оригинален начин посланието „Пътят е на всички“. Участие могат да вземат деца на възраст от 6 до 14 години.


Дигиталните технологии навлязоха в миналогодишното издание на конкурса, за да отговори той на повишаващия се интерес на малките таланти към съвременните художествени средства. И тази година, освен в традиционното състезание за рисунка, участниците отново ще могат да творят в още две категории – „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“. В тях те ще имат възможност да представят по интересен начин своята идея за толерантност на пътя, използвайки най-популярните графични редактори, както и да покажат погледа си към безопасното движение чрез заснемане на видео.


Крайният срок за участие с рисунка, компютърна рисунка и видеоклип е 30 септември 2019 г. Видеоклиповете и компютърните рисунки трябва да бъдат качени на платформата https://my.dzi.bg/. На същия адрес може да бъде намерена и подробна информация за условията, необходимите документи за участие, както и конкретни детайли за отделните категории.


Компетентното тричленно жури ще има сложната задача да оцени творбите по няколко критерия – изразителност, оригиналност на идеята, креативност, послание, съответствие с поставената тема.


Авторите на десетте най-високо оценени рисунки ще получат комплекти моливи за рисуване за следващите си творчески проекти, а училището им ще се сдобие с мултимедиен проектор. Първите трима участници, впечатлили журито със своята компютърна рисунка или видеоклип, ще бъдат наградени с таблети. Отличените творби ще намерят своето място в редица училища – те ще бъдат отпечатани в специален календар за учебната 2019/2020 година.


Състезанието по креативност е част от мащабния проект „Моето ДЗИ“, подкрепящ устойчивия начин на живот сред младите и насърващ отговорното им поведение за безопасност на пътя.


За Национален конкурс „Моето ДЗИ”
Рекламна агенция „Ню Момент“
кв. Иван Вазов, ул. Балша 3, бл. 8
София, 1000

Качи рисунка или видео

Включи се и ти в каузата

Каузата, която ДЗИ припознава за своя лична мисия, е повече деца да продължат образованието си във висше учебно заведение.

Чрез средствата от учредения набирателен фонд, всяка година 10 деца от различни региони на страната ще получават месечна стипендия и покриване на таксите им за обучение до завършването на образователно-квалификационна степен бакалавър.

Целта е, стартирайки през 2016г., каузата да се превърне в ежегоден, дългогодишен и устойчив проект на ДЗИ. Това ще стане възможно чрез набирателен фонд, който ще финансира следването на нашите стипендианти в период от четири години. Всеки може да подкрепи каузата чрез дарение, а подаръците за 70-тата годишнина ще бъдат от нас! Дарете за каузата, за да продължим да пишем една история с бъдеще!